Košarkaška seniorska selekcija lige Srbije rezultatom 103:76 pobjedila je reprezentaciju Republike Srpske. Tradicionalni revijalni susret odigran je u Areni Gradiška.
Košarkaški iz Srbije, nakon deset minuta igre, imali su rezultat 20:16 a superiorno su odigrali drugu četvrtinu (36:13).

Nakon odmora selekcija Srpske, trenera Danila Palalića, zaigrala je angažovanije i tu četvrtinu dobila rezultatom 30:23. Finiš susreta je pripao Srbiji rezultatom 24:17.
U selekciji Republike Srpske istakli su se košarkaši Prijedor-Spartaka i momci koji su ponikli u selekcijama KK Hanters Prijedor i uspješno nastupaju u klubovima Srpske.
Bojan Lulić (Prijedor-Spartak) i Siniša Sorak (Borac BL) postigli su po 15 koševa, Aleksandar Smiljanić (Student Igokea) 13, Lazar Dražić (Prijedor-Spartak) i Kosta Egić (Student Igokea ) po 2.koša. Srđan Lončar (Prijedor-Spartak) nije postigao koš.
Učinak ostalih: Bojan Kecman (Radnik BN Basket) 10, Dejan Kokuraš (Sokolac) 6, Aleksandar Čovičković (Student Igokea) 5, Bojan Matić (Drina Princip) 4,Aleksa Popadić (Sokolac) i Dušan Makitan (Student Igokea) 2 koša.
U reprezentaciji Srbije Mihailo Bošković je postigao 23, Stefan Miljenović 21 a Ilija Milijašević 16. Meč su odlučili šutevi za trojku a Srbija je imala čak 23.

sjajni bek Prijedora Bojan Lulić najbolji u šutiranju trojki

Na poluvremenu uslijedilo je šutiranje trojki a najbolji u šutiranju trojki je sjajni bek Prijedora Bojan Lulić.
Trener Danilo Palalić ističe da Prijedor može biti ponosan na svoje igrače.

Trener Danilo Palalić

– Želim da se zahvalim igračima što su se odazvali pozivu. Nismo mogli računati na igrače iz ABA i BH lige zbog gustog rasporeda u prvenstvu pa smo nastupili sa igračima iz Prve lige Republike Srpske među kojima ima dosta mladih igrača kojima je ova utakmica bila prva ovakve prirode i na većoj sceni. Bilo je malo treme, što je i normalno i pokušali smo parirati ekipi Srbije koliko smo mogli u ovakvom trenutku. Srbija je došla u jako ozbiljnom i kvalitetnom sastavu i bila šuterski jako raspoložena. Čestitam im na zaslužnoj pobjedi i prikazanoj igri a takođe čestitke i mojim igračima na borbi. Bilo je dosta lijepih poteza na obe strane i prošlo je bez povreda što je najvažnije. Jedno lijepo iskustvo – rekao je Palalić za naš portal.
Organizator manifestacije bio je Košarkaški savez Republike Srpske.
Za igrače Prve lige Republike Srpske slijedi pauza u prvenstvu za praznike, pa se vraćaju obavezama u kupu i nastavku prvenstva.

Milan Bogun/ foto: KSRS