Svečano je danas na Savindan bilo u Elektrotehničkoj i Mašinskoj školi u Prijedoru, koje pod istim krovom školuju oko 850 učenika. Zajedničko obilježavanje školske slave upriličeno je nakon 22 godine.

Ne postoji bolji način da se pokaže šta su sve naučili učenici nego uspjehom i prigodnim programom posvećenim Svetom Savi.

“Za mene je ova svečanost veoma značajna. Mnogo smo se potrudili da pripremimo prigodan program povodom obilježavanja školske slave”, rekla je Dajana Čorokalo, učenica Elektrotehničke škole.

“Naravno da je ovo obilježavanje veoma značajno. Da se jednom godišnje okupimo i da proslavimo školsku slavu Svetoga Savu”, dodao je Uglješa Pavić, učenik Mašinske škole.

Neophodno je pratiti životni put prvog srpskog prosvetitelja, koji je podnio veliku žrtvu kako bi obrazovao i prosvijetlio svoj narod, poručeno je ovom prilikom.

“Slava jeste obilježavanje porodičnog sveca, zato smo se i mi danas okupili na zajedničkoj svečanosti da obilježimo Svetoga Savu, čuvara naših škola, učenika i prosvjetnih radnika”, istakao je Zoran Mršić, direktor Elektrotehničke škole Prijedor.

“Svim učenicima naših škola i prosvjetnim radnicima čestitam školsku slavu Svetoga Savu. Želim im srećan rad, da ostanu na putu svetosavlja i da svoj posao rade kao i dosad, najbolje”, poručio je Borislav Kojić, direktor Mašinske škole Prijedor.

Kozarski