Žarko Kovačević, član glavnog odbora i potpredsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Prijedor podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju. Nezadovoljan unutarstranačkim odnosima i odnosima prema stranci, predsjedniku stranke Nenadu Stevandiću uputio je pismo koje prenosimo u potpunosti.

Poštovani,

Želim da vas obavijestim da sam donio odluku da podnesem ostavku na sve funkcije u Ujedinjenoj Srpskoj (član glavnog odbora i potpredsjednik gradskog odbora Prijedor). Ne vidim smisao ostajanja na funkciji u stranci kada se u Prijedoru šest mjeseci nakon izbora ne može sastati ni Predsjedništvo gradskog odbora, da se analiziraju rezultati, da se pogledamo u oči i da vidimo šta je ko radio, šta većina misli. Pritom se spletkama, ogovaranjem, lažima, kreira slika o ljudima koji nemaju priliku da odgovore na sve te laži.

Pogotovo se ta lažna slika predstavlja funkcionerima stranke u Banjoj Luci kojima je Prijedor izgleda daleko pa se ne može u njega stići doći.

Bilo kako bilo, stranci želim sve najbolje u narednom periodu, puno uspjeha u radu, više iskrenosti, manje lažnih stručnjaka sa lažnim diplomama, više iskrenih ljudi na pozicijama i da u budućim kampanjama da ne dovodite gospodina „Piksela“ jer kome on vodi kampanju taj se ne treba brinuti za svoju propast.

Srdačno,
Žarko Kovačević