Iako je Ujedinjena Srpska u Prijedoru postala značajan politički faktor u našem gradu te u dva izborna ciklusa potvrdila dobre rezultate, preko noći došlo je do velikih problema i do raspada gradskog odbora te stranke.

U dešavanjima poslednjih mjesec dana, prema našim saznanjima, nakon što je napuštanje najavio Žarko Kovačević, stranku je napustilo 10 članova predsjedništva i preko 80 članova gradskog odbora.

Stranku su napustili Mladen Unijat a prema neprovjerenim informacijama prelazak u NPS se očekuje i od Borislava Kojića, sekretara gradskog odbora.

Mladen Unijat

Iako je US dio skupštinske većine i iako su odbornici te stranke zahtijevali i smjenu Kovačevića sa funkcije Zamjenika gradonačelnika, to se još uvijek nije desilo. O razlozima takve odluke ostalih aktera većine i dalje se spekuliše kao i o odluci Kovačevića na koji način će nastaviti svoje političko djelovanje.

Kovačević je za naš portal kratko odgovorio da će o svojim namjerama obavijestiti javnost u narednom periodu, ponavljajući da neće odustati od principa zbog kojih je i ušao u politiku.

GradPrijedor.com