U šesteročlanoj porodici Davidović iz Marina četiri učenika su odlikaši. Žive u ruševnoj kući od 50 kvadrata. Mjesecima, zbog lošeg održavanja mreže, nisu imali struju. Jedini izvor prihoda je primanje koje domaćica ima od Vlade Republike Srpske za porodice sa četvoro djece.
Nikolina Davidović je, tokom školske godine 2022/23, bila učenik generacije u OŠ “Petar Škundrić” u Budimlić Japri. Upisala je srednju medicinsku školu u Prijedoru i da bi je pohađala mora stanovati u Ljubiji jer iz porodične kuće u Marinima ne bi uspjela putovati do Prijedora.


Momci iz organizacije Srbi za Srbe i udruženja Savjest Oštra Luka, posjetili su i porazgovarali sa Nikolininim roditeljima, u želji da im se nekako pomogne.


Iduće godine će im još jedno dijete morati u srednju školu, a neće moći putovati iz porodične kuće. U UG Savjest ističu:
“Davidovići imaju šansu da se presele u Ljubiju, odakle bi djeca lako putovala do Prijedora, a otac bi se mogao zaposliti i tako poboljšati životne uslove porodice. Našli su i uslovan stan, obezbijedili dio sredstava za kupovinu, ali im nedostaje još 14.000 KM. Stan je mnogo veće površine od njihove kuće i bilo bi dovoljno prostora za pristojan život šestočlane porodice. Čini se da pomenuta sredstva uistinu nisu toliko velika, ako bi se našli ljudi dobre volje, koji bi bili u mogućnosti da pomognu da se život četvoro odlikaša promijeni iz veoma teškog u jedan vedriji i bolji”.

Pomozimo ovoj skromnoj porodici da čvršćim putem dočekuje predstojeće godine.
Uplate se vrše na račun udruženja : NLB Banka a.d. – 562-007-81793539-47
Primalac : Udruženje građana “Savjest”, Ulica: 6. sanske brigade, br.3; 79 263 Oštra Luka
Svrha uplate: Dalibor Davidović
ili lično predati Milanu Topiću (066 274 222) i Veljku Kuridži.