Fudbaleri Slavije i Rudar-Prijedora odigrali su 1:1 u utakmici 22. kola m-tel Prve lige Republike Srpske. Domaća Slavija je pokušavala više da drži loptu u svom posjedu a Rudar Prijedor je zaprijetio preko brzih krilnih igrača.
Nakon prekršaja nad Da Silvom Paulom sa tridesetak metara Đani Salčin je idealno ubacio loptu, a Mario Sajak pogađa stativu.
Vodeći gol Slavija je postigla u 41. minutu kad je iz peterca Mahir Karić pogodio za 1:0.
Ulaskom u igru napadača Edina Kesića Rudar-Prijedor kreće ofanzivnije. Kesić u 47. minuti iz odlične pozicije neuspjeva savladati golmana Sirću.
U 49. minuti Edin Kasić je izveo slobodan udarca a gužvu u kaznenom prostoru “sokolova” iskoristio je Mario Sajak i izjednačio na 1:1.
Zatim je Da Silva sjajno šutirao a Amar Sirćo fenomenalno paradom brani svoju mrežu.
Na drugoj strani šut Miljana Govedarice kapiten Nemanja Pekija blokirao ispred Trninića.
U nastavku susreta ostale su neiskorištene šanse Kesića i Erića.
Najbolja prilika da “Rudari” postignu gol za tri boda bila je ona kad je Mario Sajaka sa strane ubacio loptu u srce kaznenog prostora ali je Sirćo uspio izboksovati u korner.

SLAVIJA – RUDAR PRIJEDOR 1:1 (1:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca: 200
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Karić 41,1:1 Sajak 49.
Žuti kartoni: Medić, Popović (Slavija), Marić, Sajak (Rudar)

SLAVIJA: Sirćo, Medić, Gojković, Bjeloš (od 73. Arbinja), Križevac, Alešević, Mandić, Karić, Erić (od 90. Vučinić), Govedarica, Tomić (od 32. Popović)
Trener: Bojan Regoje.
RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Sajak (od 90. Samardžić), Pekija, Kovačević, Salčin, Marić (46. Kesić), Raković, Amoah (od 90. Marković), Gbegbe (od 69. Bilbija), Smajić, Da Silva.
Rezerve: Trišić, Šebez i Rauš
Trener: Vule Trivunović.
Nakon domaćih remija protiv Romanije i Slobode te današnjim bodom kod “Sokolova” “Rudar-Prijedor” je uknjižio 41 bod. Lider “Radnik” ima 52 a Laktaši 45. bodova.
U 23. kolu gost Rudar-Prijedora je pretposlednja Alfa-Modriča.