Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Milan Egić” iz Brezičana održali su večeras tradicionalni godišnji koncert kojim su obilježili 48 godina od osnivanja. Predsjednik Društva Zoran Kusonjić izjavio je novinarima da je svaki ovakav koncert prilika da njihovi članovi predstave svoj godišnji rad i izvedu i neku novu koreografiju.
– Tokom cijele godine smo aktivno radili i održavali probe. Uloženo je dosta truda i vremena. Želimo našoj publici da pokažemo šta smo to spremali tokom cijele godine, a najmlađa folklorna grupa spremila za večeras splet novih igara – rekao je Kusonjić.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da je KUD “Milan Egić” jedno od najaktivnijih društava u gradu.
– Puna sala tokom svakog njihovog koncerta govori dovoljno o radu i ljudima koje vode ovo kulturno-umjetničko društvo – rekao je Javor.


On je dodao da je u Gradskoj upravi nedavno održan sastanak sa predstavnicima svih 18 kulturno-umjetničkih društava gdje je usaglašen kalendar aktivnosti.
– Ovaj godišnji koncert spada u taj kalendar i dogovorili smo se da ne bude preklapanja i da budemo podrška jedni drugima. Tu smo se usaglasili da grad Prijedor izdvoji značajna sredstva, ovaj put rekordna u budžetu od 180.000 KM za KUD-ove čime nastojimo da podržimo sve njihove aktivnosti kojih je mnogo i smatramo da su svi KUD-ovi od velikog značaja s obzirom da oni njeguju našu istoriju i tradiciju i sve ono po čemu smo mi poznati – rekao je Javor.

Na koncertu su se predstavile sve sekcije KUD “Milan Egić” Brezičani, a osim njih, nastupili su i članovi Udruženje za očuvanje tradicije, kao i gosti sa Busija iz Srbije članovi KUD “Ćirilo i Metodije”, koji već godinama dolaze i njeguju prijateljstvo dva kulturno-umjetnička društva.
KUD “Milan Egić” broji oko 150 aktivnih članova, raspoređenih u sekcije – folklorna, tamburaški orkestar, ženska i muška vokalna grupa i samostalni guslar.