REPORTER INFOPRIJEDORA NA LICU MJESTA: ZA ČUVENI “TORINI” 60 ODSTO DIJELOVA SE PROIZVODI U “CROMEX-U “

0
1613

Za moped “torini” po kojem je firma za obradu metala “Cromex” iz Prijedora postala  prepoznatljiva u evropskim i svjetskim okvirima, ali i na domaćem BiH tržištu, dijelovi nastaju u pogonima ovog preduzeća. I to čak 60 odsto dijelova u šta smo se uvjerili na licu mjesta.

Ono što je  jako važno je i da je ovaj projekat izrade domaćeg mopeda povezao i uvezao lokalne firme “Cimss”,” Pilipović promet”, “Laz prom” i “MM plastic” koji iz njihovog domena  proizvode potrebne dijelove za mopede. Riječ je o sjedištima, plastičnim i gumenim dijelovima te tokarenim metalnim dijelovima.

Time je “Cromex” za duže vrijeme, jer je interes za ovaj moped koji se proizvodi u nekoliko varijanti ogroman, obezbijeđen kvalitetan posao. Mopede sastavljaju žene.

No, prije toga, dijelove pripreme, zavare i ofarbaju muške snažne ruke. Tako su u  “Cromex-u”  angažovane  sve mašine: laseri, savijačice, glodalice, komora za farbanje, aparati za varenje…

Mirsad Ramić

-Trenutno se rade korekcije na električnom mopedu. Izmještamo bateriju na mjesto koje će svakako biti praktičnije. Očekujemo da će sve biti spremno i usavršeno do početka iduće sezone te da će moped na cestama pokazati sve svoje prednosti. Takođe, naš projektni biro razrađuje ideje za nove električne modele mopeda, bicikala ili vrlo popularnog romobila. Nije isključeno da ćemo odlučiti da se okušamo u proizvodnji i tih modela i na taj način uskoro proširimo ponudu naših proizvoda.“- rekao je Mirsad Ramić, osnivač i vlasnik “Cromex doo”