Međunarodno bijenale radova na papiru-prijavilo se 112 autora

0
482

Za Treće međunarodno bijenale radova na papiru “Prijedor 2020” prijavilo se 112 autora sa svih kontinenata, potvrdio Zoran Radonjić, direktor Muzeja Kozare.

On je dodao da imaju 94 učesnika iz 19 zemalja, sa 116 radova, tri kod kojih poštanski saobraćaj još ne funkcioniše, tako da su prijave elektronske, kao i da će prijave 15 učesnika donijeti jedna od članica žirija, akademska vajarka i slikarka iz Srbije, Leposava Milošević Sibinović.

Pored nje u žiriju su još slikar, arhitekta i fotograf Francisko Araja iz Čilea, te akademski slikar Predrag Marjanović iz BiH.

– Žiriranje je planirano u vremenu od 20. do 30. juna. Članu žirija koji živi u Francuskoj radove ćemo poslati, nakon čega slijedi video konferencija, a potom priprema za promociju bijenala – rekao je Radonjić.

Ove godine prijavili su se autori iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Kanade, Holandije, Italije, Rusije, Francuske, Australije, Švajcarske, Južne Afrike, Finske, Poljske, Rumunije i Meksika.