“Otpisani” darovali krv

0
1799

Članovi Moto kliba “Otpisani”, njih desetak danas su na Odjelu trasfuziologije opšte bolnice u Prijedoru darovali krv.

Slavko Vrućinić, predsjednik Moto kluba “Otpisani” rekao je da je današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi realizovana u sklopu redovnih aktivnosti kluba.

– Planirana je u aprilu ali zbog situacije s virusom ona nije mogla biti realizovana. Ovo je naš mali dprinos u želji da spasimo ljudski život – rekao je Vručinić i dodao da je riječ o tradicionalnoj akciji ovog Udruženja.

Krv je danas darovao bajker i prijedorski glumac Željko Kasap koji kaže da bajkeri nisu žestoki momci već ljudi koji imaju samo jednu želju za slobodom.

– Dakle želja za slobodnom vožnjom, da te naše dvotočkaše ne vozimo samo od tačke A do tačke B već da uživamo u vožnji i u druženjima. Današnja akcija pokazuje i našu humanost. Sa svakom dozom ove dragocijene tečnosti mi se osjećam i mnogo bolje zato što spasavamo nečiji život. A i motoristi su ona rizična grupa, možda će od naših prijatelja nekom ta krv zatrebati, da ga spasimo. Zato su ovakve akcije posebne, nastavljamo s ovom tradicijom najmanje dva do tri puta godišnje – reakao je Kasap.

A među bajkerima, dobrovoljnim davaocima krvi danas je bila i jedna dama, Snježana Todoran.

– Uvijek se rado odazovem ovakvim akcijama, nebitno da li su vezane za “Otpisane” ili neka druga Udruženja. Već nekoliko puta sam učestvovala u darovanju krvi jer je to po meni jedno veliko humano djelo – rekla je Todoran.