Budite lijepe i njegovane sa ovim jeftinim preparatom

0
631

Soda bikarbona se koristi u kuhinji, ali sve češće je možete naći i u kupatilima djevojaka koje znaju da soda bikarbona ima više dobrih strana kada je u pitanju ljepota. Može se koristiti kao dodatak za mnoge, često skupe preparate, a namjena ima onoliko koliko radi vaša mašta.

Glatka koža

Pomješate li sodu bikarbonu sa vodom u omeru 3:1, dobitćete gustu smjesu kojom možete napraviti piling lica, tijela i svih onih posebno suvih dijelova kože kao što su laktovi ili pete. Umesto da trošite novac na pilinge, sa sodom možete za puno manje vremena i za puno manje novca napraviti istu stvar.

Kupka za noge

Razmazite svoja stopala kupkom koju ćete napraviti od mlake vode i 2. supene kašike sode bikarbone, a u cijelu smjesu još dodajte kašiku soli. Namačite noge dvadesetak minuta, a soda će ukloniti sve nečistoće sa stopala i noktiju. Noge na kraju možete tretirati pilingom od sode.

Kupka za celo telo

Dodate li pola šoljice soda bikarbone u kupku, vaša koža će biti čista i glatka, jer soda djeluje kao piling i uklanja nečistoće. Potrebno je samo dobro isprati sve sa sebe, pogotovo ako imate osjetljivu kožu, kako ne bi ostala iziritirana.

Za higijenu lica

Soda će odlično ukloniti sav makeup sa vašeg lica, a zbog svoje teksture napraviće i piling kojim ćete ukloniti mrtve ćelije s lica. Rezultat će biti čista i sjajna koža, bez trošenja novca na skupe tonike i sredstva za skidanje šminke.

Za čistu kosu

Šampon i regenerator ostavljaju naslage hemikalija na vašoj kosi, a pola kašičice sode koju možete dodati u šampon pobrinuće se da ih isperete i omogućite tjemenu da diše.

Za čišćenje četki za kosu

Četke za kosu s vremenom u sebi nakupe mnogo nečistoća, od šampona do ulja koja ispušta naša kosa, pa ih je potrebno i očistiti. Napunite li lavor mlakom vodom i dodate li sodu u vodu, tako ćete očistiti četke od svih nečistoća.

Za blistav osmeh

Soda ima svojstvo izbjeljivanja pa ako pri svakom pranju zuba umočite pastu sa četkice u malo sode, vaši će zubi biti belji i sjajniji. Potrebno je paziti koliko sode koristimo, kako bismo izbegli oštećenje cakline.

Njega noktiju

Na četkicu za nokte stavite sodu i kružnim pokretima očistite nokte na rukama i nogama. Ovo takođe omekšava kožicu oko noktiju pa ćete tak  napraviti jeftin pedikir.

izvor