Romima s područja Prijedora podijeljeno je u dva dana stotinu paketa s prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Pakete je obezbijedilo Udruženje građana „Optimisti“, u čije ime Hari Avdagić, član upravnog odbora Udruženja i predstavnik Slobodnih vozača ( Free Reeders „?“ Prijedor) kaže da su se ovaj put odazvali na poziv Zijada Čanića, Ćane, predsjednika „Optimista“ da u njegovo ime podijele pakete.

– On nije mogao biti prisutan iz zdravstvenih razloga, pa smo mi to uradili u njegovo ime. Danas smo podijelili 47 paketa, a juče su 53 romske porodice dobile ove pakete pomoći – kaže Avdagić i dodaje da su „Optimisti“ još u maju dobili zahtijev od Rame Saleševića, predsjednika Udruženja Roma, da pomognu romskim porodicama.

– Zamolio nas je da izađemo na teren i pomognemo putem paketa u kojim je hrana i higijena. Bilo je potrebno obezbijediti stotinu paketa za isto toliko romskih porodica koje žive jako teško i koje su naši korisnici i unarodnoj kuhinji. Pogotovo sada, ide zime, pandemija je korone i zato smo odlučili da interventno djelujemo – kaže Avdagić.

U ime romske zajednice na paketima pomoći zahvalio se Ramo Salešević, predsjednik Udruženja Roma. Kaže da im „Optimisti“ pomažu tokom cijele godine.

– Znači ne samo sad, kroz ove pakete, već uvijek kad se dijeli neka pomoć – rekao je Salešević i naglasio da Romima pomoć koju su dobili od „Optimista“ mnogo znači.