Dalibor Pavlovlić jutros je poslao u Centralnu izbornu komisiju BiH zvaničnu ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora, saznaje Srpskainfo.

Njihovi izvori tvrde da je Pavlović jutros održao sjednicu Kolegijuma Gradske uprave Prijedor, spakovao stvari i pozdravio se sa saradnicima.

To da je Pavlović zvanično danas podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora, potvrdili su i iz Gradske uprave Prijedor.

Predsjednik Skupšptine grada Mirsad Duratović potvrdio je da je jutros Pavlović, na propisanom formularu CIK-a BiH, potpisao da podnosi ostavku.

Ostavka će danas biti poslana Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Potom CIK BiH ima rok od 15 dana da verifikuje ostavku, te da pokrene proceduru za raspisivanje prijevremenih izbora za gradonačelnika. Rokovi su ne prije 30, a ne kasnije od 90 dana od verifikacije ostavke.

Do izbora novog gradonačelnika, njegove poslove i dužnosti obavljaće zamjenik gradonačelnika.

U CIK BiH kažu da, za sada, nisu dobili ostavku, ali da će više znati nakon 15 časova.

U međuvremenu, u Prijedoru se već spekuliše ko bi mogao da bude kandidat SNSD na novim izborima za gradonačelnika, a odlično obaviješten izvor Srpskainfo tvrdi da je trenutno najozbiljniji kandidat Slobodan Javor.

Slobodan Javor, direktor Doma zdravlja u Prijedoru

Javor je direktor Doma zdravlja u Prijedoru, poznat po tome što je ponudio ostavku nakon što je utvrđeno da su u toj zdravstvenoj ustanovi propale vakcine protiv virusa korona.

Više informacija moglo bi da bude poznato nakon večerašnje sjednice Gradskog odbora SNSD.


U Prijedoru je juče organizovan skup podrške Pavloviću nakon što je opozicija zatražila njegovu ostavku zbog skandaloznih fotografija koje su ovih dana procurile u javnost, a na kojima on navodno pijan i predoziran tabletama leži u toaletu pored WC šolje.

Pored fotografija, pojavila se i navodna prepiska koju je Pavlović imao sa jednom ženskom osobom, a u kojoj je prijetio da će se ubiti.

Dodik je takođe nakon svega poručio da očekuje Pavlovićevu ostavku.

Međutim, tokom skupa Pavlović je istakao da ga Dodik podržava i nije rekao da će dati ostavku.

izvor: Srpskainfo