Članovi Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Doktor Mladen Stojanović”  organizovali su akciju prikupljanja hrane, higijenskih proizvoda, odjeće i obuće za korisnike Javne kuhinje u Ljubiji. U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su članovi ovog društva, ali i građani. Pomoć je prikupljana od petka, a već danas uručena.

Rukovodilac folklornih grupa u SKUD-u “Doktor Mladen Stojanović”, Mladen Radić kaže da Javna kuhinja u Ljubiji ima 40 korisnika. “Od tih 40 korisnika 12 je djece od dvije do 15 godina, koja su u lošoj finansijskoj situaciji, a ni Javna kuhinja nije u mogućnosti da im obezbijedi toliko obroka koliko im je potrebno. Zamislite kada djetetu od dvije ili tri godine date jedan obrok u 11.30 časova, kako da to dijete funkcioniše cijeli dan”, rekao je Radić.

Sekretar SKUD-a “Doktor Mladen Stojanović”, Nebojša Aleksić rekao je da su u statutu ovog društva kao ciljevi navedeni i razvijanje drugarstva i solidarosti, te da je primjer toga i ova humanitarna akcija. “Animirali smo naše članove, ali i ostale građane da pomognemo ljudima koji imaju određene potrebe i koji su slabijeg materijalnog statusa. Prikupili smo pomoć u odjeći, hrani, higijenskim proizvodima i svega onog što bi nekome moglo dobro doći”, rekao je Aleksić.

SKUD “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora broji oko 500 članova.

izvor: Kozarski