Susretima 3.kola danas (ponedeljak) nastavlja se takmičenje u okviru Kupa Republike Srpske. Gost Prijedor-Spartaka je banjalučki Borac, peti tim ABA 2 lige i trenutno vicešampion BH Premijer lige.
Za Prijedor Spartak i ljubitelje košarke to je poslastica i težak rezultatski izazov za jesenjeg lidera šampionata Republike Srpske. Nedostatak treninga i zdravstveni bilten muče tim Danila Palalića. To je, nakon pauze, prva utakmica za Prijedorčane. Palalić ističe:

– Za nas ovo je veoma, veoma zahtjevna utakmica i iskreno govoreći nije u najboljem trenutku. Borac je ekipa sa ozbiljnom organizacijom, i sa odličnim igračima. Visoko su pozicionirani kako u Premier ligi BiH tako i u ABA 2 ligi. Sigurno je kvalitet i širina na njihovoj strani. Mi imamo dosta problema pred utakmicu. Nakon pauze za praznike smo krenuli sa treninzima, ali skoro pola ekipe je bilo pod virozom proteklu sedmicu i nismo bili u stanju da normalno treniramo. Takodje je u toku fudbalski turnir zbog kojeg smo u problemu sa terminima u sportskoj dvorani. Zbog toga nam je i utakmica u jako lošem terminu ali sta je tu je. Ovakve stvari su nam nažalost normalne i tokom godina smo se privikli na sve moguće i nemoguće uslove. Danas ćemo istrčati sa momcima koji ce uprkos svemu dati sve od sebe u ovoj utakmici. Želimo da pružimo dobru borbu i da nam ova utakmica bude jako dobra priprema pred početak drugog dijela sezone koji je na programu idući vikend, kaže Palalić.
Utakmica se igra sa početkom u 16.30 časova u SD Mladost Prijedor.
Iz KK Prijedor Spartak pozivaju ljubitelje košarke da dođu i bodre svoje ljubimce.
Ulaz je slobodan.

Milan Bogun