Foto: Memić

Susretima 13. kola nastavlja se šampionat Republike Srpske za košarkaše. Jedan od zanimljivih susreta je meč u kom je Prijedor-Spartak domaćin KK Sutjeska iz Foče. Prijedorčani su prošle jeseni u Foči pobjedili rezultatatom 85:75. Proljetos u Foči, čak 30 koševa, ubacio je Aleksandar Ivetić.
U ovom susretu debituje Kolja Vučinić, poziciono krilo i krilni centar, dosadašnji član KK Derventa. Maksimalno motivisano i oprezno tim Prijedor-Spartaka ulazi u ovaj susret kaže trener Danilo Palalić.

trener Danilo Palalić

– Dočekujemo ekipu Sutjeske iz Foče. Radi se o ekipi koja može da odigra jako kvalitetno, ima par dobrih individualaca koji mogu da naprave problem svakoj ekipi pa tako i nama. Stoga želimo biti maksimalno oprezni i spremni da timskim radom neutrališemo njihove ideje u napadu i da pokušamo nametnuti naš ritam u oba pravca. Ove sedmice se stanje sa povređenim i bolesnim igračima dosta popravilo. Osim Gavranovića svi igrači su u protokolu za večeras. Uspjeli smo dobro odtrenirati ovu sedmicu i mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru igru, tvrdi Palalić.

Utakmica Prijedor-Spartak – Sutjeska igra se večeras od 19 časova. Očekuje se velika podrška sa tribina.

Milan Bogun