Treba reći, Prijedor je sa “ŠA FESTOM” pokazao urbano lice

0
1057

Stav – TREBA REĆI, PRIJEDOR JE SA “ŠA FESTOM”  POKAZAO URBANO LICE

Konačno, mada moramo reći sa dobrim zakašnjenjem, Prijedor je napravio iskorak u konceptualnom smislu i pokazao svoj urbani karakter.

“Ša ulica” i “Ša Fest” u sadržajnom smislu nadilazi sve do sad viđeno u našem gradu i zato iskrenu zahvalnost svim onim koji su osmislili i iznijeli ovaj projekat, a ostali tihi , nevidljivi i nenametljivi.

Iako je povod ovim četvorodnevnim događanjima sjećanje na rano preminulog sugrađanina, muzičara i umjetnika Dalibora Popovića Mikšu, moramo istaći jedan novi momenat i reći da je ovo trenutak kada je mladim ljudima data šansa da u punom kapacitetu izraze sebe i svoju generaciju kroz predstavljanje nečeg sasvim drugačijeg od onog što smo do sad gledali u ovom gradu.

Zato treba zahvaliti i svima onima koji su prepoznali potencijale i potrebu i na svoj način pomogli ova dešavanja, a prije svega gradskoj upravi kao i sponzorima i pokroviteljima, ali i građanima koji su učestvovali i živjeli ovaj trenutak.

Preduzetnici ovog grada misle da je sada trenutak da se kaže i to da već duže vrijeme živi ideja o organizovanju ”Prijedor- Korzo festa”, festa koji bi formalno bio dio prijedorskog kulturnog ljeta i trajao od 15.07. do 15.08., kao i istog takvog ali u zimskoj varijanti i to od 15.12. do 15.01. iduće godine.

Razloge za ovu ideju vidimo u spoznaji da je Prijedor prirodni regionalni centar prema kojem u širem smislu gravitira oko 300 000 ljudi, a na ove prostore i ljeti i zimi dođe još 100-tinjak hiljada naših građana iz dijaspore kao i turista.

Ne iskoristiti tu činjenicu u smislu promocije potencijala grada Prijedora, a i čitave regije kao i upošljavanje ovih kapaciteta koje imamo bilo bi glupo i neracionalno.

Smatramo da bi ova četvorodnevna događanja mogla biti polazišna tačka ka realizaciji ove ideje pa zato puna podrška ovim mladim ljudima i poruka da će od preduzetnika grada Prijedora imati pomoć u realizaciji novih projeka.

 Zgodić Ranko

Predsjednik UO Područne ZPK