Spustite slušalicu, besplatna ručna masaža na kućnoj adresi je obmana!

0
1316

Ne prestaje nuđenje „usluga“ raznoraznih mešetara koji pod paskom da žele da usreće penzionere svjesno gule našu najstariju populaciju. A i mašte im ne nedostaje. Tako su ranije na prodaju nudili raznorazne masere, dekice, čarobne kremice i slično, a ovih dana čak nude dolazak na lice mjesta i besplatnu masažu. I sve bi možda bilo i razumljivo, jer para je para, ma iz koje ruke dolazila, da ova posljednja „nagradna igra“ nije bila rezevisana samo za penzionere iz  Brezičana. Pa nam se tako jedan penzioner iz ovog sela (ime i prezime poznato redakciji portala infoprijedor.ba) požalio da ga je na fiksni telefon zvala dama iz Bijeljine.

– Predstavila se kao izvjesna Biljana. Pita me, kako sam, da li zdravlje dobro služi, da li sam penzioner, s kim živim u kući… I onda kaže da sam sretni dobitnik koji je na dar dobio pola sata besplatne, ručne masaže, jedne od šest koje poklanjaju samo u Brezičanima. Još je dodala da će maserka stići odmah ukoliko to poželim – kaže prilično šokiran ovaj penzioner.

Bilo mu je čudno što se neko u ovo doba korone nudi za masažu, koja bi ipak trebala biti uz neke epidemiloške mjere, a još čudnije to što ta usluga ili šta već,  nije u gradskoj zoni, nego u Brezičanima.

– Otkud im Brezičani i još šest sretnih dobitnika ovdje u selu. Odmah sam shvatio da je riječ o nekakvom muljanju. Možda me i ne bi opelješili, prvo nemaju šta, a drugo računam da im je ostao broj telefona kad su me zvali… U svakom slučaju mi je bilo baš neugodno, odbio sam uslugu mada nisam sigiran da li su i ostali koje su zvali postupili isto – kaže ovaj penzioner iz Brezičana.

Kolika je potraga za penzionerima kad su u pitanju ovi mešetari primjerom pokazuje i Prijedorčanka koja nam je ispričala da su je zvali, opet na fiksni telefon i pitali da li u kući ima penzionera.

Odgovorila je da nema i spustila slušalicu. Ovo posljednje trebala bi biti i preporuka našim najstarijim sugrađanima kad im se s druge strane javi obično umili ženski glas i kaže: „Vi ste sretni dobitnik….“. Samo spustite slušalicu!