Književnik i novinar Vanja Bulić predstavio se večeras publici u Prijedoru i najavio novu knjigu u kojoj će glavni junak i dalje biti Novak Ivanović.

“Veoma su mi bitne knjige sa Novakom Ivanovićem gde mešam istoriju i ono što se danas događa. Svuda je isti koncept knjiga, ako rešiš tajne iz prošlosti, rešićeš ono što se danas događa. Jednom rečju, istorija se uvek ponavlja”, rekao je Bulić novinarima.

On je dodao da je u svom pisanju vezan za istoriju mada je, kako je dodao, danas lako pisati knjige vezane za istorijske činjenice, jer literatura postoji i na internetu.

“Smatram da nam je najvažnije da znamo ko smo, šta smo i odakle smo i o tome sam želeo da pričam i večeras. Sve što se događa srpskom narodu, pa i ostalim narodima je što smo sami sebi u nekim prelomnim trenucima veći neprijatelji nego neki drugi. Nećemo da razumemo sebe i da pomognemo jedni drugima kad je najteže”, istakao je Bulić.

O čitanosti njegovih djela govori podatak koji je sam iznio, da je u oktobru prošle godine prema podacima izdavačke kuće” Laguna” imao 220.000 prodatih knjiga, a najboljim smatra roman “Oko otoka” iako ga je prodao manje od ostalih knjiga.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila rekla je da je ovo veče organizovano povodom 8. marta, a Bulić je jedan od najčitanijih autora u ovoj ustanovi.

“Tokom ovog gostovanja predstavio je cjelokupni književni opus sa akcentom na posljednju knjigu Milutinov greh. To su njegove životne priče i ovo je svojevrstan dar svim Prijedročankama za praznik”, istakla je Vila.

Ona je za 28. mart najavila promociju knjige Vladimira Lukića “Od Grmeča do Dejtona i dalje”.