Planinari „Klekovače“ ljuti na bahate izletnike

0
443

Prije mjesec dana popularna izletišta na Kozari, Bešića poljana i prostor ispod Kozaračkog kamena detaljno su očišćena. Očistili su ih planinari „Klekovače“. Kažu, rade to nekoliko puta godišnje, a posebno pred „Pozdrav proljeću“, manifestaciji na kojoj se okupi više stotina planinara iz cijelog regiona.

Ove godine zbog korone „Pozdrava proljeću“ nije bilo, a sve to sa izletištima i ne bi bila neka posebna priča da te izletničke oaze sad nisu pune smeća i otpada. Nonšalatno su ga za sobom ostavili bahati izletnici.

I to je činjenica, da sad ne razglabamo o zabranama okupljanja po izletištima i slično, jer je to neka druga tema i interes za komunalnu i običnu policiju. Planinari su zbog ostavljenog otpada opravdano ljuti, pa onim koji su u ovim danima pandemije nenadano otkrili „ljubav„ prema prirodi jasno poručili.

– Ostanite kod kuće uvijek, ne samo za vrijeme pandemije. Mi ćemo Kozaru očistiti, a vi sigurno nećete evoluirati u civilizovana bića-, kažu u Planinarskom društvu „Klekovača“. Treba li im zamjeriti?